Popis
Barva: Zlatavě měděná
Aroma: Intenzivní tropické tóny banánu a vanilky, meruňky a nového koření, náznaky tomelu, pomerančové kůry a zázvoru, vyvíjející se do dehtu, kapek mořské vody a kafru
Chuť: Bohatý ovocný profil dřevitých tónů vanilky, pudinku a vypáleného sudu rozvíjející se do melounu, guave a vařených jablek, v dochuti pak nalezneme kokosové mléko, dub, koření, vanilku, lékořici, banán a badyán
Destilace
Kotlíková destilace z melasy jamajské palírny Clarendon Distillery, kde probíhala fermentace 3 až 4 dny.
Zrání
Rum Plantation Jamaica 2007 Clarendon MSP zrál tropicky 13 let v Clarendon Distillery, aby byl následně převezen do Evropy, kde ještě 2 roky dozrával v sudech po koňaku Ferrand.
Příběh
Každá z ročníkových limitovaných edic zdůrazňuje symbolický terroir rumu. Se sérií nazvanou „Under the Sea“ (pod zkratkou UTS v názvu) seskupuje master blender Alexandre Gabriel šest rumů ze zemí, které mají společný rys pobřeží s výhledem na oceán.
V roce 1989 vzniklo partnerství Alexandera Gabriela s vinařstvím Ferrand. „Vinařství Ferrand je jedním z vůbec nejstarších výrobců koňaku. Než jsme ale začali spolupracovat, vinařství pro okolní svět spalo. Pan Ferrand vytvářel jeden z nejlepších koňaků v regionu, který ale vůbec nešel do prodeje," říká Alexander Gabriel. O dvacet let později bylo všechno jinak. Naštěstí, dalo by říct.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.