Popis
Barva: Jasně jantarová
Aroma: Dřevité, vanilka a kokos, exotické ovoce, kytice květin, světlý kmín, včelí úl, světle zelené tóny
Chuť: Svěží a suchá, mandle a pražené arašídy, lehká brandy a voskové tóny, med a květinovými podtóny, k závěru nastoupí suchá vanilka, staré dřevěné tóny a hořká čokoláda
Destilace
Mix destilací z melasy barbadoské palírny West Indies Rum Distillery, kde tradičně kombinovali pot still s column still destilací a jamajské palírny Long Pond Distillery s destilací pouze na kotli. Fermantace probíhala na Barbadosu 3 – 4 dny, na Jamajce šťávu fermentovali dokonce 2 týdny. Rum není doslazován ani dobarvován.
Zrání
Barbadoská část rumu zrála v tamních tropických podmínkách v bourbon sudech po dobu 4,5 roku, Jamajská část pak dokonce 8,5 roku, taktéž v sudech po bourbonu. Následně byly rumy převezeny do Evropy, kde první část ještě 3,5 roku a ta druhá jamajská půl roku dozrávala v sudech po koňaku Ferrand. Jednoroční zcelení proběhlo ve 400l akátových sudech taktéž po koňaku Ferrand. Tím rum dále nabyl na svěžesti a komplexitě zároveň.
Příběh
V roce 1989 vzniklo partnerství Alexandera Gabriela s vinařstvím Ferrand. „Vinařství Ferrand je jedním z vůbec nejstarších výrobců koňaku. Než jsme ale začali spolupracovat, vinařství pro okolní svět spalo. Pan Ferrand vytvářel jeden z nejlepších koňaků v regionu, který ale vůbec nešel do prodeje," říká Alexander Gabriel. O dvacet let později bylo všechno jinak. Naštěstí, dalo by říct.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.