Popis
Barva: Zářivě jantarová
Aroma: Hořká čokoláda, ořechy, vanilkové tóny s dřevitými odlesky, následované citrusy a štiplavými tóny mučenky
Chuť: Hladké čokoládové tóny následované svěžestí exotického ovoce přecházející do dlouhého závěru sušeného ovoce, skořice a ořechů
Destilace
Kombinace kotlíkové s kolonovou destilací z melasy palírny Cartavio Rum Company, kde před vypálením šťáva 3 dny fermentovala. Destilace proběhla roku 2006.
Zrání
Rum Plantation Peru 2006 Vintage zrál tropicky 11 let v sudech po bourbonu, aby byl následně převezen do Evropy, kde ještě 3 roky dozrával v sudech po koňaku Ferrand.
Příběh
Každá z ročníkových limitovaných edic zdůrazňuje symbolický terroir rumu. Se sérií nazvanou „Birds of Paradise“ (pod zkratkou BOP v názvu) seskupuje master blender Alexandre Gabriel šest rumů ze zemí vyznačujících se rajskými ptáky typickými pro danou zemi.
V roce 1989 vzniklo partnerství Alexandera Gabriela s vinařstvím Ferrand. „Vinařství Ferrand je jedním z vůbec nejstarších výrobců koňaku. Než jsme ale začali spolupracovat, vinařství pro okolní svět spalo. Pan Ferrand vytvářel jeden z nejlepších koňaků v regionu, který ale vůbec nešel do prodeje," říká Alexander Gabriel. O dvacet let později bylo všechno jinak. Naštěstí, dalo by říct.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.