Popis
„Naturální přístup k výrobě má vždy svoje pro a proti. Do karet mu hraje unikátní chuťový projev, těžko napodobitelný jakýmkoliv jiným postupem zpracování surovin. Za přírodní kvalitu si však musíme obvykle připlatit. Když odhlédneme od ceny, zážitek na sebe nenechá dlouho čekat. Hluboké tóny koření koňaku vytáhne na povrch exotika pomeranče a zázvoru. Limetkou infuzovaná čokoláda s nasekanými kousky kořene zázvoru to pak vše znásobí o několik pater výš. V tento moment si vzpomenete, že zážitek vlastně penězi měřit nelze.“
Martin Svoboda
Více o čokoládách Willie’s Cacao a jejich správné degustaci se dozvíte v článku Čokoládou za poznáním.
Jean-Luc Pasquet L’Organic 10
Barva: Zlatá
Aroma: Plné po tabáku, kakau a pečeném chlebu
Chuť: Kořenitá s tóny zázvoru a pomerančové kůry a s dlouhotrvajícím závěrem
Destilace: Vína destilují v tradičním destilačním kotli Charente metodou dvojité destilace, která je pro oblast koňaku jedinečná. Díky této technice získávají hladké a aromatické eaux-de-vie. Následným procesem „Bonne Chauffe" nebo druhým zahříváním vzniká vznešený koňak.
Zrání: Koňak Jean-Luc Pasquet L'Organic 10 zrál minimálně 10 let v dubových sudech Limousin.
Willie’s Cacao Ginger Lime
Obsah kakaa: Min. 70 %
Složení: Kakaová hmota, třtinový cukr, krystalizovaný zázvor 12 %, kakaové máslo, limetkový olej
Oblast: Baracoa, Kuba
Chuť: Hořká čokoláda s kousky zázvoru a limetky snoubí obě uvedené příchutě. Vůně citrusových plodů vás přiměje k ochutnání prvního dílku čokolády. V prvním okamžiku po ochutnání vaše chuťové pohárky zaznamenají jemnou chuť zázvoru skvostně doplněnou chutí limetky. V závěru degustace se zázvor stává dominantnější a chuť je pikantnější. Kousky zázvoru, které vám po rozpuštění čokolády zůstávají v ústech, působí vesele a chutně. Navodí u Vás hřejivý pocit prvních slunečních paprsků na kubánských plážích.
Veškeré čokolády Willie’s Cacao jsou nejen single origin, tedy jednodruhové, ale dokonce „single estate“. To znamená, že veškeré boby použité pro danou čokoládu pochází z jedné jediné farmy.