Popis
Barva: Čirá, sytě fialová
Aroma: Bohatý, aromatický koncentrát čerstvého černého rybízu s jemnými náznaky rostlinných stonků
Chuť: Bohatý, sladký, ale báječně koncentrovaný čerstvý černý rybíz s nádechem ovocné kyselosti, snažící se potlačit sirupovou sladkost, v závěru dlouhý, přetrvávající koncentrovaný černý rybíz s citrusovou kyselinkou
Destilace
Crème de Cassis je tmavě červený likér vyrobený infuzí černého rybízu pěstovaného poblíž Dijonu, města v Burgundsku ve Francii, kde byl Crème de Cassis vynalezen. V 19. století jej společnost Bols vyráběla pod názvem Bols Rataffia de Cassis.
Příběh
Holandská palírna, založena úctyhodného roku 1575. Od té doby vyrabí tradiční destiláty. V průběhu 18. století se Holandsko stalo obchodní velmocí. Z různých koutů světa se sem dovážela exotická koření, rostliny i zkušenosti. Právě to umožnilo experimentovat s tradičními kontinentálními recepty a kombinovat je s orientálními chutěmi. Po celá staletí se palírna drží původních receptů a za pomoci moderních technologií hlídá, aby kvalita i chuť zůstaly neměnné.
Doporučení
Doporučujeme podávat dobře chlazený s ledem nebo v koktejlech, typicky pak v Tequile Sunrise. Často se používá k ochucení suchého bílého vína, šampaňského nebo suchého vermutu. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na likéry.