Popis
Barva: Světle zlatá
Aroma/Chuť: Kulatá a harmonická tequila s vůní koření a lehce kouřovým závěrem
Destilace
Tequily La Cofradia jsou určené pro znalce a milovníky tequily té nejvyšší jakosti. Jakmile je rostlina agáve zralé, získá se z ní pouze tzv. piñas a připraví se k fermentaci. Tequila La Cofradia Pakal el Grande prochází dvojí destilací, aby se docílilo jedinečné chuti a barvy této luxusní tequily.
Zrání
Zraje 12 měsíců v dubových sudech a poté je stáčena do ručně vyrobených lahví mexickými řemeslníky. Tequila během zrání prochází změnami, které určují její konečné vlastnosti včetně použitého dřeva a procesu sušení, osvětlení, teploty a vlhkosti ve sklepech, kde tequila dozrává. Také je pro vlastnosti tequily důležitý obsah alkoholu v průběhu zrání, ale i počty cyklů, které jim dodávájí definitivní profil z hlediska chuti a vůně.
Příběh
Láhev tequily La Cofradia Pakal el Grande je inspirována sochou mayského guvernéra Pakala, jehož domovem bylo město Palenque. Pakal je nejznámější z pánů z Palenque, socha je svou nádherou a propracovaností symbolem dokonalé vlády, které Pakal dosáhl během své správy. I jeho hrobka je považována za jeden z nejvýznamnějších archeologických nálezů.
Tequila je brandy vyrobená v malé oblasti Mexika destilací fermentovaného „moštu" získaného ze srdce rostliny známé jako „Agave tequilana Weber veriadad azul". Toto srdce rostliny, podobné gigantickému ananasu, se také nazývá „mezcal", což v nahuatlu znamená „dům Měsíce". V Mexiku existuje dvěstě různých odrůd agáve, ale není pochyb o tom, že nejznámější ze všech je Tequila mezcal, jejíž jméno vzniklo starověkou a dynamickou populací.
Doporučení
Tequila je skvělá jen tak ve sklenici při pokojové teplotě nebo jednoduše na ledu přelijte v poměru 1:3 správně zvoleným tonikem či limonádou. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na pálenky.