Popis
Barva: Temně skořicová s oranžovými záblesky
Aroma: Velmi hřejivé a uklidňující tóny sladkého karamelu, nádechu vanilky a špetky přetrvávajícího koření
Chuť: Při popíjení se zpočátku setkáte s přirozenou sladkostí karamelu a nádechu vanilky mísících se s dotykem kořenitých tónů, jež se formou připálení přenáší až do samotného konce degustace, při dalším vychutnávání se tyto kořenité tóny skvěle prolínají se sladším tropickým ovocem zanechávající v samotném závěru kyselejší tóny s dojmem mírné hořkosti
Destilace
Melasa použitá při výrobě rumu se extrahuje v továrně Worthy Park na výrobu cukru. Rumy se zde destilují tradiční metodou Pot-Still, což vytváří těžké rumy plné esterů a kongenerů. 100% měděný kotlík pot-still byl vyroben tradiční skotskou společností Forsyths. Tento rum byl destilovaný v roce 2010.
Zrání
Jedna ze dvou prvních verzí rumu dvakrát zrajícího přímo v palírně Worthy Park. Nejprve pobyl 8 let v jednou použitých sudech z amerického bílého dubu po bourbonu a poté 2 roky v sudech po sladkém vínu Madeira, které mu dodali větší hloubku a komplexnost.
Příběh
Worthy Park Estate vyrábí na Jamajce rum již od roku 1740, v roce 1962 byla ale produkce dočasně pozastavena. Poté, co byla v roce 2004 postavena nová destilerie, přichází na trh tento autentický, jamajský rum poprvé pod značkou Worthy Park.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.