Popis
Barva: Zářivá, tmavě hnědá s oranžovými odlesky
Aroma: Hned v úvodu ucítíme jasný sladký karamel smíchaný s tóny tropického ovoce, převážně banán a Zapota obecná, po kterých následuje nahořklejší aroma červeného vína
Chuť: Sladkost karamelu se nese i s prvním douškem, po kterých obklopí vaše ústa ovocné příchutě a postupně uvolní místo pro příjemný hřejivý pocit přerušovaný lupínky sušeného ovoce, nejvýrazněji pak rozinek, závěr ukazuje jasný vliv portského sudu ústa svírajícím efektem červeného vína, příjemně doplňující počáteční sladkost a vytvářející celkově dobrý pocit
Destilace
Melasa použitá při výrobě rumu se extrahuje v továrně Worthy Park na výrobu cukru. Rumy se zde destilují tradiční metodou Pot-Still, což vytváří těžké rumy plné esterů a kongenerů. 100% měděný kotlík pot-still byl vyroben tradiční skotskou společností Forsyths. Tento rum byl destilovaný v roce 2010.
Zrání
Jedna ze dvou prvních verzí rumu dvakrát zrajícího přímo v palírně Worthy Park. Nejprve pobyl 8 let v jednou použitých sudech z amerického bílého dubu po bourbonu a poté 2 roky v sudech po portském vínu, které mu dodali větší hloubku a komplexnost.
Příběh
Worthy Park Estate vyrábí na Jamajce rum již od roku 1740, v roce 1962 byla ale produkce dočasně pozastavena. Poté, co byla v roce 2004 postavena nová destilerie, přichází na trh tento autentický, jamajský rum poprvé pod značkou Worthy Park.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.