Popis
Barva: Medově zlatavá
Aroma: Příjemná vůně čajové růže
Chuť: Plná s medovinovými tóny
Kategorie: Suché
Přívlastek: Moravské zemské víno
Zbytkový cukr: 0,1 g/l
Kyseliny: 5,8 g/l
Podoblast: Mikulovská
Vinařská obec: Mikulov
Viniční trať: Pod Mušlovem
Výroba
Víno se rodí v hliněných amforách, které jsou zakopány v našem Kvevri housu v Bulharech. Hrozny se do nich ručně pomelou a zrají v kvevri minimálně 6 měsíců. Do vína se během zrání uvolní ze slupek více barviva, čímž získá typickou oranžovou barvu a především mikrobiální stabilitu. Při výrobě je zcela vyloučena chemie, i hrozny pochází ze šetrně ošetřovaných vinic. Kvevri vína se nefiltrují a téměř nesíří.
Doporučení
Toto víno se skvěle hodí k telecím biftekům. Dobré víno si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na vína.
Příběh
Tramín červený byl do edice Karel Roden vybrán jako zástupce polosuchých bílých vín. V této edici naleznete výjimečná vína, která si pro svoji prezentaci vybral přímo pan mistr Karel Roden.
Sklízíme minulost, sázíme budoucnost
Vinařství Vican je barevné, pozitivní a plné slunce, které máme na Pálavě. Jižní Morava je krásná, Pálava je její výkladní skříň a Mikulov její „hlavní" město.
Motto: Je třeba se dívat přímo do slunce, pak všechny stíny zůstanou za námi.