Popis
Barva: Temná, zlatavě hnědá
Aroma: Intenzivní a bohatá, začíná cukrářskými tóny kakaa a mandlí, vanilky a limetkové kůry
Chuť: Bohatá a mastná, následuje po vůni s větším množstvím květin a pomerančů, tabáku, rozinek, lesních plodů, mandlí a lískových oříšků a také hluboké tóny balzamika a melasy, téměř kouřové, s kůží a léčivými tóny ženšenu, v závěru je rum velmi dlouhý, pikantní a svěží na pepři, skořici, muškátovém oříšku, lékořici a čokoládě
Destilace
Kombinace destilací na kotlíkovém zařízení Port Mourant a kolonové destilace z melasy v palírně Demerara Distillers Ltd, kde před vypálením šťáva 1 týden fermentovala.
Zrání
Rum Guyana 2007 Vintage Cask zrál tropicky 13 let ve 200l sudech po bourbonu, aby byl následně převezen do Evropy, kde ještě 2 roky dozrával v 350l sudech po koňaku Ferrand.
Příběh
Každá z ročníkových limitovaných edic zdůrazňuje symbolický terroir rumu. Se sérií nazvanou „Under the Sea“ (pod zkratkou UTS v názvu) seskupuje master blender Alexandre Gabriel šest rumů ze zemí, které mají společný rys pobřeží s výhledem na oceán.
V roce 1989 vzniklo partnerství Alexandera Gabriela s vinařstvím Ferrand. „Vinařství Ferrand je jedním z vůbec nejstarších výrobců koňaku. Než jsme ale začali spolupracovat, vinařství pro okolní svět spalo. Pan Ferrand vytvářel jeden z nejlepších koňaků v regionu, který ale vůbec nešel do prodeje," říká Alexander Gabriel. O dvacet let později bylo všechno jinak. Naštěstí, dalo by říct.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.