Popis
Ochutnejte poctivé rumové likéry a bílý rum z Mauricia v degustační sadě o pěti vzorcích objemu 5 cl:
- Saint Aubin Spiced Classic – V aroma nás uhrane pravý perník evokující vánoční svařené víno, skořice, muškátový oříšek a kardamom plavou v pomerančovém rumu oslazeného trochou cukru a vanilkou, jenž vyvažuje špetka pepře. Chuť je velmi hladká, čerstvost koření a vyvážená hořkost s ovocitostí citrusové kůry.
- Saint Aubin Coconut Classic – Olejově průzračný likér poměrně lehkého aroma s bohatými tóny kokosového oleje, přirozený, vyvážený projev nepříliš sladkého ovoce s převažujícím kokosem. Chuť je velmi sladká, trochu ovocná a citronová, samozřejmě s velmi tučným kokosem, nejprve ve formě vody, poté ve formě hustšího, koncentrovanějšího mléka.
- Saint Aubin Coffee Classic – Pod nosem ucítíme jasné tóny tmavé kávy, které dodal cukr na tělnatosti, připomínající tiramisu nebo kávovou zmrzlinu, postupně se kávové tóny zvýrazňují v komplexnější a pronikavější vůně. V prvních okamžicích je chuť sladká do kávového dezertu nebo likéru, tóny pražené kávy postupně rostou až do poměrně pikantní podoby, aby na samotném vrcholu zcela vymizely a ponechaly prostor velmi nenasytnému kávovému rumu s pekanovými akcenty.
- Saint Aubin White Classic – Bohatý a štědrý bílý rum nabízející sladký pocit hladkosti. Dejte si ho jako tradiční Ti Punch nebo ho použijte k vnesení nového rozměru do vašich oblíbených koktejlů.
- Saint Aubin Vanilla Classic – Při nádechu příjemná brioška v útulné, bavlněné peřince, dobře zaoblené tóny vanilky v gurmánských pralinkách, štědře aromatický rum pokrytý silnou vrstvou karamelového dubu. Na patře je oproti aroma překvapivě více zemědělský, čistá třtinová šťáva vše rozhýbe do svěžích, lehce peprných tónů s citrusovým nádechem velmi dobře se mísící s brioškovým charakterem rumu, přetrvávající i v příjemné, vyvážené dochuti.
Příběh
Rhumerie de Saint Aubin je agro-průmyslová společnost nacházející se hluboko, na jihu ostrova Mauricius. Podmínky pro výrobu rumu jsou zde ideální, přes dostatek slunce i deště, po sopečný podklad plantáží, který je důležitým prvkem pro pěstování kvalitní cukrové třtiny. Rumy v Saint Aubin se vyrábí výhradně z cukrové šťávy. Od samotného založení Jean Babtistem Guimbeau roku 1819 je stále v držení jeho potomků, momentálně již osmé generace.
Doporučení
Zatímco jsou tyto ochucené rumy vynikajícím základem pro koktejly, lze je podávat i čistý, na ledu nebo vychlazený ve formě panáků. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.