Popis
Barva: Zlatavě medová
Aroma: Vynikající, masivně komplexní podání ovocné štiplavosti ováté slaným, mořským vánkem nesoucí hrozny, pomeranč a náznaky kouře
Chuť: Výbuchy měkkého sladu tonoucího ve vlnách slaných přílivů jemného, ale bohatého ovoce, profilujícího závěr slazené jamajské kávy a dubu s atraktivní tečkou sladové sušenky
Destilace
Oban má jen dvě malá destilační zařízení, kterými prochází každá kapka. Tento způsob umožňuje přesné sledování a kontrolu procesu. Fermentují jejich vlastní sladový ječmen po dobu pěti dnů k vytvoření bohaté, odlišné chuti. Po každém procesu nechávají destilační zařízení odpočinout, což chrání čistotu a chuť nápoje.
Zrání
Jednosladová 14letá whisky zrající v opětovně plněných amerických i evropských dubových sudech a dozrávaná v sudech po sherry Montilla Fino.
Příběh
Původní destilerii nechali postavit v roce 1793 bratři Hugh a John Stevenson na portálu mezi západní vysočinou a souostrovím Hebridy, místem proslulým mírným podnebím a drsnou krásou. Zde se neodmyslitelně svázala se svým okolím – voda do ní proudí z jezera jen tři míle vzdáleného, ječmen cestuje ze Speyside. Prvně byla postavena palírna a až poté kolem ní stejnojmenné město.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na whisky.