Popis
Barva: Světle jantarová
Aroma: Začíná ovocným a kořenitým profilem kokosu, pomerančového květu a broskve, pokračuje banánem s vanilkou, tóny pražených mandlí, skořicí a pepřem
Chuť: Bohatá a kořenitá, navazuje na nos s cukrářským profilem medu, lískových oříšků a perníku s tóny tabáku, čokolády a kmínu, závěr je dlouhý a ovocný s citronem, hruškou, lékořicí, pepřem a karamelem
Destilace
Mix Gregg pot still a column still destilací z melasy palírny West Indies Rum Distillery na Barbadosu, kde před vypálením šťáva 2 – 3 dny fermentovala. Destilace proběhla roku 2013. Rum není doslazován ani dobarvován.
Zrání
Rum Plantation Barbados 2011 Vintage zrál tropicky 8 roků ve 200l sudech po bourbonu, aby byl následně převezen do Evropy, kde ještě 1 rok dozrával ve 400l sudech po koňaku Ferrand.
Příběh
Každá z ročníkových limitovaných edic zdůrazňuje symbolický terroir rumu. Se sérií nazvanou „Under the Sea“ (pod zkratkou UTS v názvu) seskupuje master blender Alexandre Gabriel šest rumů ze zemí, které mají společný rys pobřeží s výhledem na oceán.
V roce 1989 vzniklo partnerství Alexandera Gabriela s vinařstvím Ferrand. „Vinařství Ferrand je jedním z vůbec nejstarších výrobců koňaku. Než jsme ale začali spolupracovat, vinařství pro okolní svět spalo. Pan Ferrand vytvářel jeden z nejlepších koňaků v regionu, který ale vůbec nešel do prodeje," říká Alexander Gabriel. O dvacet let později bylo všechno jinak. Naštěstí, dalo by říct.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.