Popis
Barva: Temně zlatá
Aroma: Velmi ovocné s cukrářskými tóny, postupem času se stává květinovější a bylinnější, přechází v banán, francouzský toast a mandle
Chuť: Svěží, vyvážená, s prvky hořkého pomeranče a tropického ovoce, vyvíjí se do pikantních tónů dlouhého a velmi kořenitého závěru, následovaného svěžími mátovými tóny
Destilace
Kotlíková destilace z melasy, kdy před vypálením šťáva 4 až 5 dní fermentovala. Destilace proběhla roku 2009. Rum není doslazován ani dobarvován.
Zrání
Rum Plantation Fiji 2009 Vintage zrál tropicky 10 let v sudech po bourbonu, aby byl následně převezen do Evropy, kde ještě 3 roky dozrával v sudech po koňaku Ferrand.
Příběh
Každá z ročníkových limitovaných edic zdůrazňuje symbolický terroir rumu. Se sérií nazvanou „Under the Sea" (pod zkratkou UTS v názvu) seskupuje master blender Alexandre Gabriel šest rumů ze zemí, které mají společný rys pobřeží s výhledem na oceán.
V roce 1989 vzniklo partnerství Alexandera Gabriela s vinařstvím Ferrand. „Vinařství Ferrand je jedním z vůbec nejstarších výrobců koňaku. Než jsme ale začali spolupracovat, vinařství pro okolní svět spalo. Pan Ferrand vytvářel jeden z nejlepších koňaků v regionu, který ale vůbec nešel do prodeje," říká Alexander Gabriel. O dvacet let později bylo všechno jinak. Naštěstí, dalo by říct.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.