Skladová zásoba na prodejnách je odlišná od e-shopu.

 

Cihuatán Folklore Single Barrel RumRock

17letý rum limitované série 219 lahví ze sudu „RumRock“ po bourbonu a sherry Oloroso

Výrobce / značka: Cihuatán

Skladové číslo:

Typ zboží: Rum
Podkategorie: Tmavý rum španělského typu
Způsob výroby: Kolonová destilace ze šťávy i melasy
Obsah alkoholu: 53,4 %
Chuťový profil: Vyvážený
Objem: 0,7 l
Původ: El Salvador
Dárkově zabaleno: V krabičce

Hmotnost: 1.6 kg

Dostupnost: Vyprodáno

3990 Kč s DPH

Hodnocení produktu: 3.67/5 (3x)

Vaše hodnocení:

Popis

Aroma/Chuť: Aromatický profil obsahuje tóny kadidla, pomerančové kůry, bobkového listu, dubu či karamelu

Destilace

Fermentace i kolonová destilace sirupu z cukrové šťávy a melasy probíhá kompletně přímo v destilerii. Vzorku rumu Cihuatán jsou v rámci kontroly kvality vedle senzorické analýzy ve všech fázích procesu neustále analyzovány pro obsah tříslovin, kyselin a esterifikace.


Zrání

V sudu z amerického bílého dubu, jehož majitel je na etiketě uveden po označením „RumRock“, zrál rum celých 17 let, z čehož ještě v poslední fázi finišoval v sudech po sherry Oloroso. Každá láhev nese číselné označení, my nabízíme láhev č. 132 ze 219 stočených ze sudu „RumRock“. Perfektní teplotní podmínky El Salvadoru při denních 36 °C a 25 °C v noci přispívají k dokonalému staření těchto jedinečných rumů.


Příběh

Kolekce Cihuatan Folklore podtrhuje jedinečnou cestu, kterou vede mistr blender Gabriela Ayala. Folklore Vám předvede výběr jednotlivých sudů, které vyprávějí příběh vývoje řemesla výroby rumu a umění, v které se během let vyvinul. Název je složený ze dvou slov – Folk (lidé) a lore (tradice). Cihuatán Folkore bude vycházet v několika etapách. Tou první je „Creación“, jež byl inspirován mayskou legendou stvoření světa. V této kapitole vybrala Gabriela Ayala celkem 13 sudů, z nichž 3 putovaly speciálně do České republiky.

Cihuatán je řemeslný lihovar založen roku 2004 se sídlem v El Salvadoru s téměř stoletou historií zpracování cukrové třtiny. Dodnes je stále jediným salvadorským lihovarem, jenž je celý poháněn obnovitelnou energií, kterou čerpá z vylisovaných zbytků cukrové třtiny. Veškerý proces od péče o semínko cukrové třtiny, přes destilaci, zrání, míchání až po lahvování rumu probíhá na totožné adrese. Nad procesem zrání vášnivě dohlíží Master Blender Gabriela Ayala.


Doporučení

Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.

Rum s čokoládou
a naopak

Degustační tipy
od Radka z RumMe

PŘEČÍST ČLÁNEK

Nový dotaz k produktu

Kontrolný kód

i

* (Povinné)

Potvrzení o věku a nastavení cookies

Cookies nám umožňují lépe vyhodnocovat Vaši návštěvnost a následně přizpůsobit reklamu třetích stran přímo na míru.
Kliknutím na „Bylo mi 18 let a přijimám všechny cookies" vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním a zároveň potvrzujete, že Vám již bylo 18 let. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Přejeme příjemný nákup.
VYCHUTNAVEJ s.r.o.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení