Popis
Destilace
Fermentace i kolonová destilace sirupu z cukrové šťávy a melasy probíhá kompletně přímo v destilerii. Vzorku rumu Cihuatán jsou v rámci kontroly kvality vedle senzorické analýzy ve všech fázích procesu neustále analyzovány pro obsah tříslovin, kyselin a esterifikace.
Zrání
V sudu z amerického francouzkého dubu po fortifikovaném víně Rivesaltes zrál rum celých 17 let. Každá láhev nese číselné označení. Číslo tohoto barrelu je 49.
Příběh
Kolekce Cihuatan Folklore podtrhuje jedinečnou cestu, kterou vede mistr blender Gabriela Ayala. Folklore Vám předvede výběr jednotlivých sudů, které vyprávějí příběh vývoje řemesla výroby rumu a umění, v které se během let vyvinul. Název je složený ze dvou slov – Folk (lidé) a lore (tradice). Cihuatán Folkore bude vycházet v několika etapách. Tou první je „Creación“, jež byl inspirován mayskou legendou stvoření světa. V této kapitole vybrala Gabriela Ayala celkem 13 sudů, z nichž 3 putovaly speciálně do České republiky.
Cihuatán je řemeslný lihovar založen roku 2004 se sídlem v El Salvadoru s téměř stoletou historií zpracování cukrové třtiny. Dodnes je stále jediným salvadorským lihovarem, jenž je celý poháněn obnovitelnou energií, kterou čerpá z vylisovaných zbytků cukrové třtiny. Veškerý proces od péče o semínko cukrové třtiny, přes destilaci, zrání, míchání až po lahvování rumu probíhá na totožné adrese. Nad procesem zrání vášnivě dohlíží Master Blender Gabriela Ayala.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.