Skladová zásoba na prodejnách je odlišná od e-shopu.

 

Cihuatán Alux

DOPORUČUJEME

Božský mix kešu, zázvoru, skořice, pražené kukuřice a čokoládové pěny

Výrobce / značka: Cihuatán

Skladové číslo:

Typ zboží: Rum
Podkategorie: Tmavý rum španělského typu
Způsob výroby: Kolonová destilace ze šťávy i melasy
Obsah alkoholu: 43,2 %
Chuťový profil: Vyvážený
Objem: 0,7 l
Původ: El Salvador
Dárkově zabaleno: V krabičce

Hmotnost: 1.6 kg

Dostupnost: Skladem

2420 Kč s DPH

Hodnocení produktu: 4/5 (1x)

Vaše hodnocení:

Popis

Aroma/Chuť: Vyznačuje se tóny kešu oříšků, zázvoru, skořice, pražené kukuřice, čokoládové pěny a mayského nápoje atole, což je teplý nápoj z kukuřičné mouky, vody nebo mléka, třtinového cukru a koření, zejména skořice


Destilace

Fermentace i kolonová destilace sirupu z cukrové šťávy a melasy probíhá kompletně přímo v destilerii. Vzorku rumu Cihuatán jsou v rámci kontroly kvality vedle senzorické analýzy ve všech fázích procesu neustále analyzovány pro obsah tříslovin, kyselin a esterifikace.


Zrání

Cihuatán Alux představuje dar bohům, po nichž je pojmenován. Vytvořen byl z 15letého rumu, který dozrával v sudech po sherry oloroso a v sudech po koňaku. Destilerie momentálně využívá dvou skladů k procesu zrání systémem solera. Perfektní teplotní podmínky El Salvadoru při denních 36 °C a 25 °C v noci přispívají k dokonalému staření těchto jedinečných rumů.


Příběh

Podle mayské mytologie, Aluxové chránili pole s kukuřicí a kakaem, dvěma plodinami, které Mayové považovali za posvátné. Tito bohové žili v polích, které chránili, a Mayové jim na začátku každého období sklizní za jejich ochranu vyjadřovali vděčnost. Na jejich počest pořádali okouzlují oslavy, které se neobešly bez lahůdek vyrobených právě z kukuřice a kakaa, jako je atole či tiste.

Cihuatán je řemeslný lihovar založen roku 2004 se sídlem v El Salvadoru s téměř stoletou historií zpracování cukrové třtiny. Dodnes je stále jediným salvadorským lihovarem, jenž je celý poháněn obnovitelnou energií, kterou čerpá z vylisovaných zbytků cukrové třtiny. Veškerý proces od péče o semínko cukrové třtiny, přes destilaci, zrání, míchání až po lahvování rumu probíhá na totožné adrese. Nad procesem zrání vášnivě dohlíží Master Blender Gabriela Ayala.


Doporučení

Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.

Rum s čokoládou
a naopak

Degustační tipy
od Radka z RumMe

PŘEČÍST ČLÁNEK

Nový dotaz k produktu

Kontrolný kód

i

* (Povinné)

Potvrzení o věku a nastavení cookies

Cookies nám umožňují lépe vyhodnocovat Vaši návštěvnost a následně přizpůsobit reklamu třetích stran přímo na míru.
Kliknutím na „Bylo mi 18 let a přijimám všechny cookies" vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním a zároveň potvrzujete, že Vám již bylo 18 let. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Přejeme příjemný nákup.
VYCHUTNAVEJ s.r.o.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení