Popis
Barva: Žlutá s odlesky zlata
Perlivost: Bujné pravidelné bublinky
Aroma: Počáteční dojem svěžích tónů bílého a žlutého ovoce přechází v ovocnou marmeládu, med, nugát a vanilku, následuje nádechem pražené kávy a moka
Chuť: Upřímný, živý nástup se postupně rozvíjí do plnosti komplexního šampaňského gurmánské harmonie
Složení: 60 % Pinot Noir z oblastí Verzenay, Aÿ a Bouzy, 60 % Chardonnay z oblastí Cramant a Avize
Doba zrání v láhvi na kvasnicích: Minimálně 4 roky
Dozážní (expediční) likér: 6 g/l
Oblast: Champagne
Podoblast: Montagne de Reims, Côte des Blancs
Doporučení
Chutná nejlépe ze sklenice na bílé víno nebo tulipánu při teplotě 6 – 8 °C.
Příběh
Vinařský dům G. H. Mumm na výrobu šampaňského byl v Remeši formálně založen v roce 1827. Aby měli jeho majitelé jistotu, že jejich šampaňské bude co nejkvalitnější, nakupovali hrozny přímo od pěstitelů z těch nejlepších oblastí namísto nákupu šťávy nebo moštu z hroznů. Dne 16. listopadu 1876 nechal Georges Hermann Mumm u příslušných úřadů v Remeši zaregistrovat název „Cordon Rouge", který je dnes synonymem vynikající pověsti tohoto vinařství. V roce 1875 se rozhodl ozdobit každou ze svých lahví vysoce ceněnou Cordon Rouge neboli rudou stuhou Légion d'Honneur, nejvyšším francouzským civilním vyznamenáním, jež vytvořil Napoleon I. Kromě toho, že je Cordon Rouge symbolem výtečnosti, ztělesňuje také ducha, který je hnací silou tohoto vinařství: úsilí o dokonalost, duch dobrodružství a pestrosti.