Popis
Barva: Světle růžová
Perlivost: Jemně perlení
Aroma: Intenzivní buket s tóny bobulí a tóny růže a fialky
Chuť: Svěží, ovocná, dobrá perzistence se suchým závěrem
Složení: Pinot Nero, Raboso, Merlot
Zbytkový cukr: 11 – 13 g/l
Kyseliny: 5,8 – 6 g/l
Vinifikace: Druhé kvašení dle metody Charmat
Doporučení
Vynikající k lehkému předkrmu, prvním chodům, bílému masu a grilovaným rybám. Chutná nejlépe ze sklenice na bílé víno nebo tulipánu při teplotě 7 – 9 °C.
Výroba
Víno Fili vinařství Sacchetto má velice sofistikovaný přístup k výrobě vín. Vše je pečlivě vybíráno a zpracováváno, aby se docílilo té nejvyšší možné kvality. Počínaje výběrem lokality, kde tato réva zraje, až po samotné zpracování a výběr kvasnic. Mošt získaný měkkým lisováním pomocí horizontálního lisu, po kterém následuje pomalé kvašení čistého moštu za stálého hlídání teploty a vybíráním nejlepších kvasinek. Víno poté stárne 16 až 20 měsíců v ocelových nádobách.
Příběh
Sacchetto je vinařská rodina s tradicí starou téměř 100 let. Společnost, která si nechává záležet při práci na pozornosti, vášni a flexibilitě. Filiberto, Beatrice a Paolo Sacchetto jsou tváře této společnosti, kteří investují do výrobního procesu, do nových strojů a technologií, kteří znají svou zemi a její hrozny. Společnost Sacchetto byla založena na počátku 90. let v regionu Veneto, kde bylo víno nedílnou součástí historie, kultury a ekonomiky. Zakladatelem byl Sisto Sacchetto, který v raném poválečném období založil obchod s révou a vínem. Díky jeho technickým a prodejním dovednostem začal obchod mezi 50. a 60. vzkvétat. Receptura se předává z generace na generaci a je na ni kladen velký důraz.