Popis
Aroma: Výrazné tóny černých plodů, koření a sušeného ovoce
Chuť: Čerstvé, šťavnaté, ovocné, hebké a sametové s vyrovnanou tříslovinou, v závěru dotek borůvek a černého ovoce
Kategorie: Suché
Odrůdy: 85 % Malbec, 15 % Corvina
Vinařská oblast: Mendoza
Výroba
Oddělená fermentace jednotlivých odrůd. Po smíšení víno zraje 9 měsíců v dubových sudech.
Doporučení
Archivovat můžete až 10 let. Podávejte při teplotě 15 – 16 °C. Dobré víno si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na vína.
Příběh
„Enologická praxe týkající se techniky výroby vína a stylu vína může být použita v kterémkoliv vhodném regionu světa". Toto je filozofie, která dovedla vinařství Masi až do Argentiny. V údolí Tupungato, regionu Mendoza, byl objeven zajímavý potenciál. Ve zdejším vinařství Vigneti La Arboleda byly vedle tradičních odrůd Malbec a Torrontés, vysázeny i odrůdy typické pro italský region Veneto. Díky inovačnímu systému zavlažování se vinice přizpůsobily specifickým potřebám italských odrůd. Následně se začalo s výrobou vín za použití techniky appassimento a dvojí fermentace.