Popis
Aroma: Bohatá a komplexní vůně s tóny sušeného citrusového ovoce, včelích pláství, sladkého koření, rozinek a mléčné čokolády
Chuť: Suché, tělnaté, bohaté a lahodné víno s pevnou kostrou a dobrou tříslovinou s velmi dlouhým závěrem, každý doušek otevírá nové a nové tóny
Kategorie: Suché
Odrůdy: 70 % Corvina, 30 % Malbec
Vinařská oblast: Mendoza
Výroba
Odrůdy zrají odděleně po dobu 18 měsíců a následně jsou smíchány. Víno se také nazývá „Amarone z Argentiny", jelikož používá stejnou technologii výroby.
Doporučení
Před podáváním víno alespoň hodinu dekantujte. Archivovat můžete až 30 let. Podávejte při teplotě 15 – 16 °C. Dobré víno si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na vína.
Příběh
„Enologická praxe týkající se techniky výroby vína a stylu vína může být použita v kterémkoliv vhodném regionu světa". Toto je filozofie, která dovedla vinařství Masi až do Argentiny. V údolí Tupungato, regionu Mendoza, byl objeven zajímavý potenciál. Ve zdejším vinařství Vigneti La Arboleda byly vedle tradičních odrůd Malbec a Torrontés, vysázeny i odrůdy typické pro italský region Veneto. Díky inovačnímu systému zavlažování se vinice přizpůsobily specifickým potřebám italských odrůd. Následně se začalo s výrobou vín za použití techniky appassimento a dvojí fermentace.