Popis
Aroma: Elegantní, vyzrálá, bohatá a komplexní vůně s tóny živočišnosti, kůže, koření a ovocnosti s dotekem švestkových povidel
Chuť: Vyzrálá, pevná, vyrovnaná a dlouhá s hladkou tříslovinou a tóny toastu a červeného ovoce, překvapuje svojí pevnou kyselinou a šťavnatostí
Kategorie: Suché
Odrůdy: 90 % Tempranillo, 10 % Cabernet Sauvignon
Vinařská oblast: Rioja
Klasifikace: DOCa
Výroba
Pro 2leté zrání vín bylo použito nových dřevěných sudů barriques o objemu 225 litrů z amerického a francouzského dubu v poměru 50/50 . Sudy jsou pro Rioja základním kamenem při výrobě vín a v Baron de Ley jsou sklepy přímo svatyní. Zde za stálé kontroly teploty a vlhkosti leží 14 000 dřevěných sudů. Vína Reserva v Baron de Ley zrají ještě další 3 roky v láhvi.
Doporučení
Po otevření víno dekantujte. Archivovat lze až 18 roků. Podávejte při teplotě 15 – 17 °C. Dobré víno si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na vína.
Příběh
Vinařství Baron de Ley bylo založeno v roce 1985 skupinou prestižních vinařů z Rioja. Za zrodem stálo rozhodnutí vytvořit unikátní projekt postavený na modelu chateaux z Médocu. Za tímto účelem zakladatelé získali vinařství Imas na území Mendavia na levé straně řeky Ebro. Jedná se o mimořádně vhodnou lokalitu pro pěstování vín se specifickým mikroklimatem a složením půdy, kde je dnes vysázeno 90 hektarů vinic. K pozemkům patří také šlechtické sídlo, dřívější benediktýnský klášter ze 16. století, který se nalézá na levé straně Ebrotals. Vína Baron de Ley mají moderní, mezinárodní styl, vyjímající se nad běžný průměr vín z Rioja.