Popis
Aroma: Tóny vanilky, třešňového dřeva Umburana, třešňových bonbonů a delikátních sušenek s vůní mandlí
Chuť: Tóny třešňové páleky, krémové mandle, dřevo Umburana a skořice s příjemnou sladkostí v jemném závěru třešňového koláče
Destilace & Zrání
Eierkirsch vzniká z vybraného švýcarského třešňového destilátu Fassbind Kirsch a švýcarských vajec z volného chovu.
Příběh
Již v 17. století vyráběli domorodí obyvatelé Amazonie alkoholický nápoj z avokáda, třtinového cukru a rumu, tzv. „abacate". Tento likér byl velmi oblíbený i u evropských obchodníků, ale v té době nebylo možné jej v Evropě vyrábět z avokáda, proto se místo něj používala vejce. Tak vznikl vaječný likér, který je velmi oblíbený zejména o Vánocích a Velikonocích.
Destilerie Fassbind se pyšní titulem nejstarší palírny ve Švýcarsku. Poté, co v roce 1994 pátá generace rodiny Fassbindových destilerii prodala, ji několik let řídily zahraniční koncerny, aby se v roce 2014 vrátila zpět do švýcarských rukou. Noví majitelé, Daniela Bruggmann & Renato Wydler, ji dovedli k titulu Destilerie roku 2017/18. Fassbind už dávno nepálí jen třešňovici. Jejich stařené pálenky z hrušek a malin drží zlatou medaili ze světových soutěží.
Doporučení
Před použitím dobře protřepejte a podávejte vychlazený. Likér chutná nejlépe čistý, na ledu nebo smíchaný s pomerančovou šťávou. Vynikající je také v dezertech, pohárech, sladkém pečivu, krémech či zmrzlinách. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na likéry.