Popis
Barva: Jantarová
Aroma: Tóny brostkví, pražených kávových zrn a koření
Chuť: Na patře internzivní a přesto harmonická
Destilace
Fermentace i kolonová destilace sirupu z cukrové šťávy a melasy probíhá kompletně přímo v destilerii. Vzorku rumu Cihuatán jsou v rámci kontroly kvality vedle senzorické analýzy ve všech fázích procesu neustále analyzovány pro obsah tříslovin, kyselin a esterifikace.
Zrání
Cihuatán Waxak je vyráběn metodou Solera, zrál 15 let v sudech z bílého amerického dubu po bourbonu. Perfektní teplotní podmínky El Salvadoru při denních 36 °C a 25 °C v noci přispívají k dokonalému staření těchto jedinečných rumů.
Příběh
Na láhvi je vyobrazeno 15 mayských bohů, které na zakázku ilustroval Gabriel Granadino. Každý sud je odlišný, stejně jako bohové. A tento pro Waxak vyšel v počtu 228 lahví. Waxak tím vzdává čest mayské kultuře, které si Cihuatán velmi ctí.
Cihuatán je řemeslný lihovar založen roku 2004 se sídlem v El Salvadoru s téměř stoletou historií zpracování cukrové třtiny. Dodnes je stále jediným salvadorským lihovarem, jenž je celý poháněn obnovitelnou energií, kterou čerpá z vylisovaných zbytků cukrové třtiny. Veškerý proces od péče o semínko cukrové třtiny, přes destilaci, zrání, míchání až po lahvování rumu probíhá na totožné adrese. Nad procesem zrání vášnivě dohlíží Master Blender Gabriela Ayala.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.