Popis
Aroma: Zářivé, křupavé a svěží s povznášejícím přivítáním jalovce
Chuť: Jalovec v popředí, podpořený květinovými tóny a kořenitým, hřejivým kardamomem, spousta citrusového „cinkání" doplněná zázvorovou kořenitostí koriandru, v závěru zastoupeném zemitou suchostí Angeliky
Destilace
Pro splnění náročných standardů destilují lihovinu a rostlinné látky v jedinečném 100 let starém měděném hrnci zazděném do cihel, nacházejícím se stále v Holandsku – domově ginu. Pouze díky nejlepším ingrediencím, know-how předních světových odborníků na gin a vytrvalosti byl vytvořen gin No.3.
Příběh
No.3 Gin byl vytvořen v destilerii Berry Bros. & Rudd, původně nejstarší londýnský obchodník s vínem a lihovinami, sídlící od roku 1698 v domě No.3 na ulici St James's Street. V roce 2008 si Berry Bros. & Rudd stanovili nejvyšší výzvu: vytvořit perfektní London Dry Gin a nastavit nové měřítko kvality. Po dvou letech vývoje a spolupráce s těmi nejlepšími mistry v oboru destilace ginu, včetně Dr. Davida Cluttona – jediného člověka na světě, který má doktorát v oboru gin, se podařilo vylepšit už tak dokonalý recept. Výsledkem je dokonalá rovnováha jalovce, citrusů a koření, kterou umožnilo řemeslo, vášeň a preciznost.
Doporučení
Panel odborníků, konkrétně uskupení londýnských barmanů, trval na tom, aby byl gin pro klasické koktejly a long drinky destilován na 45 % alkoholu nebo i více. Prý se pouze tak při smíchání v koktejlu objeví plná chuť ginu. Díky dokonalé rovnováze tří klíčových příchutí jalovce, citrusů a koření vytváří No.3 osvěžující gin s tonikem, čisté, křupavé Martini nebo výrazné Negroni. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na koktejly.