Popis
Aroma: Výrazné tóny dužnaté ostružiny, zralých jahod a jemné tóny třešně morello spojené s doteky fialky, muškátového oříšku a jemného pepře
Chuť: Ovocná, decentně těsná, nabízí mineralitu, šťavnatost a napětí, na patře vyjadřuje tóny dužnaté nakyslé maliny, drobného čerstvého křupavého červeného ovoce, lilie a spojené s doteky pražených mandlí a nepostřehnutelným nádechem balzamika
Kategorie: Suché
Odrůdy: Cabernet Sauvignon 49 % Merlot 42 %, , Petit verdot 9 %
Oblast: Haut-Médoc, Superior Cru Bourgeois
Doporučení
Archivační potenciál 15 – 20 let. Doporučujeme dekantaci min 1 – 2 hodiny předem a podávat při teplotě 16 – 18 °C. Velmi vhodná kombinace k červenému masu a sýrům.
Dobré víno si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na vína.
Příběh
Château Peyrat-Fourthon je víno nejvyšší kvality vyrobené v oblasti Haut-Médoc v Bordeaux ve Francii. Jedná se o směs hroznů Merlot, Cabernet Sauvignon a Petit Verdot, ručně sbíraných a vybraných pro zajištění té nejlepší kvality. Château Peyrat-Fourthon se vyrábí v Haut-Médoc, který se nachází podél levého břehu ústí Gironde v Bordeaux ve Francii, známé produkcí některých z nejlepších světových vín. Hrozny procházejí před fermentací odstopkováním a jemným drcením v kádích s řízenou teplotou a následným zráním po dobu 12 až 18 měsíců v dubových sudech, což vínu dodává komplexnost a hloubku. Château Peyrat-Fourthon je populární po celém světě. Upřednostňují ho gurmáni s bohatými zkušenostmi s degustací i začínající milovníci bordeaux.