Popis
Barva: Skvělé víno z Bordeaux upoutá pozornost fialovo barvou s téměř neprůhlednou strukturou
Aroma: Najdeme velmi zralé červené plody, bobule černého rybízu, černou třešeň, borůvku, velmi zralé granátové jablko, fík, černý pepř, tóny dřevitého cedru
Chuť: Bohatá a plná, velmi jemná sametová chuť s delikátními taniny, doteky dubu a příjemný závěr po červeném ovoci
Kategorie: Suché
Odrůdy: Cabernet Sauvignon 64 %, Merlot 23 %, Petit verdot 13 %
Oblast: Haut-Médoc, Superior Cru Bourgeois
Doporučení
Archivační potenciál 10 – 20 let. Doporučujeme dekantaci min 1 – 2 hodiny předem a podávat při teplotě 18 °C, což zjemní třísloviny a umožní buketu plně rozkvést. Toto víno se hodí k červeným masům, hovězím žebrům, pepřovému steaku, pečené jehněčí kýtě, zvěřině a divočákovi. Spárujte ho na konci jídla s havanským doutníkem, abyste si jej vychutnali a zachovali svůj jedinečný charakter a mladou osobnost.
Dobré víno si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na vína.
Příběh
Château Peyrat-Fourthon je víno nejvyšší kvality vyrobené v oblasti Haut-Médoc v Bordeaux ve Francii. Jedná se o směs hroznů Merlot, Cabernet Sauvignon a Petit Verdot, ručně sbíraných a vybraných pro zajištění té nejlepší kvality. Château Peyrat-Fourthon se vyrábí v Haut-Médoc, který se nachází podél levého břehu ústí Gironde v Bordeaux ve Francii, známé produkcí některých z nejlepších světových vín. Hrozny procházejí před fermentací odstopkováním a jemným drcením v kádích s řízenou teplotou a následným zráním po dobu 12 až 18 měsíců v dubových sudech, což vínu dodává komplexnost a hloubku. Château Peyrat-Fourthon je populární po celém světě. Upřednostňují ho gurmáni s bohatými zkušenostmi s degustací i začínající milovníci bordeaux.