Popis
Barva: Rubínově červená
Aroma: Všechny druhy ostružin, černého rybízu, levandule, moruše a borůvek. Díky zrání ve velkých dřevěných sudech ucítíte i perníkové koření, vanilku a kakaové boby.
Chuť: Sametová, plné a komplexní, na patře se rozvinou lahodné lesní plody, koření a vanilka
Kategorie: Suché
Odrůda: Nebbiolo
Vinařská oblast: Piemonte
Výroba
Když jsou hrozny pro Albe Barolo dokonale zralé, sklízejí se výhradně ručně bez pomoci hrubých a méně selektivních sklízečů. Po ruční sklizni jsou hrozny rychle převezeny do vinařství. Zde jsou vybrány a pečlivě rozdrceny. Následuje kvašení ve velkých dubových sudech při kontrolovaných teplotách. Po kvašení následuje 30 měsíců zrání ve slavonských dubových sudech.
Doporučení
Toto italské červené víno si nejlépe vychutnáte při teplotě 15-18 °C. Skvěle se hodí k bramborové pánvi s lososem, pečeným telecím játrům s jablky, cibulí a omáčkou z balzamikového octa nebo husím prsům se zázvorovým červeným zelím a majoránkou. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na vína.
Příběh
Společnost, která se vyznačuje vynikající kvalitou vín a velkou láskou k vinné révě. Vyrábí vína z typických piemontských hroznů pocházejících z jejích vinic rozprostřených na ploše přibližně 40 hektarů a nacházejících se v nadmořské výšce mezi 350 a 480 m. n. m. Vína se vyrábějí z hroznů, které jsou typické pro Piemont.