Popis
Aroma: Zralé, peckovité ovoce velmi dobře doplněné květinovými a kořenitými tóny
Chuť: Intenzivní se sladkými a výraznými tříslovinami a dlouhým závěrem
Kategorie: Suché
Odrůda: Nebbiolo
Vinařská oblast: Piemonte
Výroba
Fermentace a následné 24 měsíční zrání ve velkých dřevěných sudech, po nichže následuje 12 měsíců zrání v lahvi.
Doporučení
Výborně se hodí k masitým pokrmům a sýrům. Víno před konzumací dekantujte. Konzumace vhodná po 3 letech, archivovat doporučujeme 6 až 18 let. Dobré víno si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na vína.
Příběh
Antinori má velmi dlouhou a pestrou rodinnou historii, která trvá již po 26 generací, rodina vyrábí vína již přes 600 let. Giovanni di Piero Antinori se stává v roce 1385 součástí „Arte Fiorentina dei Vinattieri". Veškeré firemní inovace v celé historii si rodina vždy osobně kontrolovala.