Popis
Tenké delikátní plátky hovězího masa, usušené do jemných, kořeněných a křupavých chipsů nejvyšší kvality. Byly nakládané v mořském solném květu, pozvolna přirozeně zrající v temných komorách, bez konzervantů, barviv a tepelné úpravy.
Složení: 97 % hovězí maso, 2 % sůl, 1 % pepř
Nutriční hodnoty
Energetická hodnota: 1364 kj / 323 kcal
Bílkoviny: 58 g
Sacharidy: < 2,5 g
Cukry: 0 g
Tuky: 8 g / nasycené 4 g
Sůl: 2 g
*Uvádí se na 100 g sušeného masa.
Výroba
Způsob úpravy masa se nazývá Biltong a pochází z jižní Afriky. Eko Farma Orlí vrch ho ale vyrábí v Rejvízu, magickém místě uprostřed Jeseníků. Maso nejprve ošetří, naloží do jedinečné směsi koření a mořské soli, a potom nechává 3 - 6 měsíců zrát v temných komorách pod pečlivou kontrolou. Na rozdíl od většiny ostatních produktů tohoto typu, neurychlují na farmě proces zrání masa tepelnou úpravou, což spolu s volbou mladých zvířat a pečlivým výběrem částí masa umožňuje zachovat šťavnatost a měkčí konzistenci.
Tím, že v žádné fázi výroby nepoužívají jakékoli chemické konzervanty a tepelně ho neupravují, splňuje TELCEK klasifikaci RAW FOOD.
Celý výrobní postup je kontrolován Státní veterinární správou.
Doporučení
Zní to až neuvěřitelně, ale 100 gramů sušeného masa odpovídá zhruba 300 gramům syrového masa, se všemi prospěšnými nutričními hodnotami. I malý kousek tak obsahuje pořádný kus energie.
Maso ve speciálním obalu vydrží minimálně 48 měsíců od data výroby, při teplotách od -35 °C do 35 °C, což se hodí při extrémních podmínkách – ať už při sportu, pěším výletu, delší jízdě autem, na kole nebo v kanceláři. Výtečně se také páruje s premiovými destiláty, ať už rumem, whisky nebo třeba červeným vínem.