Popis
Barva: Tmavě červená
Aroma: Aroma červeného bobulovitého ovoce
Chuť: Ovocitý charakter ostružin s dlouhým závěrem a stopami oříšků
Doporučení
Toto dealkoholizované víno se hodí k pokůrmům s červeným masem nebo těstovinám. Chutná nejlépe ze sklenice na bílé víno nebo tulipánu při teplotě 6 – 8 °C. Obsah alkoholu je menší než 0,5 %.
Příběh
Na počátku 20. století se Dr. Carl Jung, obchodník s vínem a syn vinařské rodiny z Rheingau, zabýval otázkou: "Je možné, aby víno mělo chuť i bez alkoholu?". Inspirován expedicemi do Himálájí, kde údajně využívali rychle vroucí vodu v extrémních nadmořských výškách, se naučil víno dealkoholizovat. V roce 1907 uspěl s převratným vynálezem - vyvinul proces vakuové extrakce. Při tomto procesu je alkohol z vína šetrně stažen při méně než 30 stupních. S obnovením aroma jsou zachovány přirozené vůně a chutě vína. Již více než 100 let a v 5. generacích žije vize Dr. Carla Junga: víno potřebuje chuť, ne alkohol.