Popis
Barva: Mahagonová
Aroma: Elegantní, příjemné
Chuť: Suchá s elegantními tóny kandovaného ovoce, koření, pečeného kakaa a jemného citrusového ovoce
Destilace
Dle zákona musí být rum v Guatemale destilován z fermentovaného medu ze šťávy z cukrové třtiny, což je v podstatě tmavý, koncentrovaný sirup. Med se vyrábí filtrací čerstvé šťávy z třtinového cukru a následným vyvařením vody do míry, kdy šťáva obsahuje přibližně 72 % cukru. Z logických transportních důvodů se používá pouze cukrová třtina vypěstovaná v Guatemale.
Zrání
Zraje systémem solera v nadmořské výšce 2.333 metrů v sudech z bílých dubů, ve kterých dříve zrála Sherry a Portská vína. Je vyráběn kombinací rumů o průměrné době zrání až 18 let, které jsou následně blendovány po dobu minimálně 12 měsíců.
Příběh
Rodina Botran byla běžně známá jako výrobce cukrové třtiny v Guatemale, ale v roce 1939 se rozhodli začít vyrábět i samotné rumy. Pět bratrů založilo malou výrobnu rumu a začali s produkcí. Rumy Botran zrají v sudech z bílého dubu, kde také zrají.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.