Popis
Barva: Mahagonová
Aroma: Komplexní a výrazné po vypáleném dřevu s jemným dotekem vanilky v pozadí, kde se dále objevuje i zelené jablko, sušené brusinky, citronová kůra, sušený pomeranč a koření
Chuť: Je to svůdný, suchý a na patře výbušný rum, dokonale se doplňují tóny dřeva ze sudů, kandované ovoce, třešně, zralé ovoce a koření, zejména hřebíček, následuje dlouhé a vyzrálé zakončení
Destilace
Dle zákona musí být rum v Guatemale destilován z fermentovaného medu ze šťávy z cukrové třtiny, což je v podstatě tmavý, koncentrovaný sirup. Med se vyrábí filtrací čerstvé šťávy z třtinového cukru a následným vyvařením vody do míry, kdy šťáva obsahuje přibližně 72 % cukru. Z logických transportních důvodů se používá pouze cukrová třtina vypěstovaná v Guatemale. Destiluje se metodou kontinuální destilace.
Zrání
Zraje systémem solera v nadmořské výšce 2 333 metrů v sudech z bílých dubů, ve kterých dříve zrály bourbony, sherry a Portské víno. Je vyráběn kombinací rumů o průměrné délce zrání 5 - 15 let.
Příběh
Rodina Botran byla běžně známá jako výrobce cukrové třtiny v Guatemale, ale v roce 1939 se rozhodli začít vyrábět i samotné rumy. Pět bratrů založilo malou výrobnu rumu a začali s produkcí. Rumy Botran zrají v sudech z bílého dubu, kde také zrají.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.