Skladová zásoba na prodejnách je odlišná od e-shopu.

 

Butter chicken se sektem Madl Schretenperg-Sekt Rosé Trocken

Butter chicken se sektem Madl Schretenperg-Sekt Rosé Trocken

Víno a jídlo k sobě patří již od nepaměti. Víno totiž dokáže podtrhnout chuť a vůni pokrmu. Funguje to však i naopak. Jak ale sladit víno s daným pokrmem? Samotné snoubení vína a jídla zní jako strašná věda, ale není tomu úplně tak. Důležité je, řídit se základními pravidly. Párovat by se mělo víno a jídlo podobného charakteru. K lehkým jídlům se hodí jemné víno a naopak k výraznějšímu, kořeněnému nebo pikantnímu jídlu, je dobré zvolit víno výraznější a plnější chuti. K bílému masu a rybám se doporučuje podávat víno bílé, k červenému masu červené. Pokud váháte, sáhněte po láhvi růžového vína.

Tentokrát se zaměřím na šumivá vína. Já osobně mám tento druh vína moc ráda. "Bublinky" si spojuji s oslavou, ale proč si je nedopřát jen tak, k dobrému jídlu? Čas od času je potřeba v klidu posedět s manželem, rodinou, užít si klidu, pohody a právě pro tyto chvíle by se Vám mohla hodit lahvinka sektu Mádl.

Jelikož jsem plánovala pro Vás připravit recept inspirovaný Indií, zvolila jsem růžové šumivé víno Madl Schretenperg - Sekt Rosé Trocken, které se skvěle doplňuje s kořeněnými jídly.

Suroviny na naložení masa (4 porce)

  • 600 g kuřecích prsou
  • 150 g bílého jogurtu
  • 2 cm zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce citronové šťávy
  • 1 polévková lžíce koření Garam Masala
  • Sůl

Suroviny na omáčku

  • 2 polévkové lžíce kokosového oleje
  • 2 velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce koření Garam Masala
  • 1 lžíce sladké papriky
  • ½ lžičky kurkumy
  • ¼ lžičky skořice
  • 350 ml rajčatového pyré
  • 400 ml 33% smetany
  • Sůl, pepř
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Jogurt smícháme s kořením, prolisovaným česnekem, nastrouhaným zázvorem, citronovou kůrou a troškou soli. Maso nakrájíme na nudličky a necháme marinovat v lednici ideálně do druhého dne.
  2. Ve velkém hrnci nebo wok pánvi rozpálíme kokosový olej, na kterém osmažíme cibuli do pěkné, zlatavé barvy. Přidáme česnek a po chvíli přisypeme veškeré koření a další minutku restujeme. Takto připravený základ na omáčku zalijeme rajčatovým pyré, smetanou, osolíme, opepříme a necháme chvíli provařit. Poté omáčku pomocí ponorného mixéru rozmixujeme dohladka. V případě potřeby naředíme vodou či smetanou a ještě dochutíme.
  3. Hrnec/wok pánev s omáčkou vrátíme zpět na plotýnku, vmícháme marinované maso a necháme na mírném plamenu probublávat. Čas od času promícháme, aby se omáčka nezačala připalovat ke dnu. Jakmile bude kuře hotové, vmícháme máslo a můžeme začít servírovat.
  4. Ideální přílohou je rýže, ale nebojte se ani menšího experimentu. Vyzkoušejte kuskus, bulgur nebo jako já kombinaci bílé a červené quinoi.

Doporučené párování

Dobrou chuť!

Za vytvoření receptu Butter chicken se sektem Madl děkujeme Janě z blogu Solnička v kuchyni.

Butter chicken se sektem Madl

Potvrzení o věku a nastavení cookies

Cookies nám umožňují lépe vyhodnocovat Vaši návštěvnost a následně přizpůsobit reklamu třetích stran přímo na míru.
Kliknutím na „Bylo mi 18 let a přijimám všechny cookies" vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním a zároveň potvrzujete, že Vám již bylo 18 let. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Přejeme příjemný nákup.
VYCHUTNAVEJ s.r.o.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení