Skladová zásoba na prodejnách je odlišná od e-shopu.

 

Králičí ragú s polentou

Králičí ragú s polentou

Dokážete si představit fantasticky lahodné ragú z libového králičího masa? My ano. Navíc jej připravíte rychle a poměrně jednoduše. Toto ragů je vydatné, aniž by bylo těžké, a tak se výborně hodí pro perfektní večeři s červeným vínem nebo šumivým pinot. Preferujete telecí? Není problém.

Suroviny na 4 porce

  • 1/4 šálku a 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce nesoleného másla
  • 125 g italská neuzená pancetta nakrájená na 5mm kostičky
  • 1 lžíce najemno nasekané čerstvé šalvěje
  • 1,5 lžičky jemně nasekaného čerstvého rozmarýnu
  • 1,5 kg králíka, vykostěného řezníkem a nakrájeného na 2,5cm kousky (ve výsledku bychom měli mít 750 g čistého masa)
  • 1 nakrájená střední cibule
  • 1 nakrájená střední mrkev
  • 1 nakrájený řapíkatý celer
  • 1 šálek lehkého suchého červeného vína, ideálně mladý Pinot Noir
  • 400 ml italských soudkových rajčat, slitých a nahrubo nakrájených
  • 1,5 lžičky hrubé mořské soli
  • 1/2 lžičky hrubě mletého černého pepře
  • Přílohou servírujeme s polentou na másle

Postup přípravy

  1. Na velké těžké hluboké pánvi rozehřejeme na mírném ohni olej i máslo, aby se nerozpálil, ale nekouřil.
  2. Přidáme pancettu a za občasného míchání vaříme 2 minuty. Přidáme šalvěj i rozmarýn a za míchání vaříme 30 vteřin.
  3. Přidáme králíka a za občasného míchání vaříme, dokud není na povrchu růžový, tedy 2 až 3 minuty. Přihodíme nakrájenou cibuli, mrkev i celer a vaříme za občasného míchání do změknutí asi 5 minut.
  4. Přilijeme červené víno a za občasného míchání vaříme odkryté 10 až 15 minut, dokud se tekutina nezredukuje na asi 1 šálek.
  5. Přidáme rajčata, mořskou sůl, pepř a vaříme za občasného míchání, dokud omáčka nezhoustne, tedy dalších 5 až 10 minut.

Tipy: Ragú si můžeme připravit i 1 den předem. Necháme mírně odkryté zcela vychladit, zakryjeme a vložíme do lednice.
Ragú lze alternativně uvařit i ze 750g vykostěné telecí plece. Do 6litrového hrnce přidáme telecí nakrájené na 2,5cm kousky a jakmile na povrchu zrůžoví, přidáme 4 hrnky vody. Za občasného míchání vaříme odkryté, dokud se tekutina nezredukuje asi na 1 hrnek a telecí maso je na zmáčknutí velmi měkké, tedy asi 75 minut.

Doporučené párování

Dobrou chuť!

Potvrzení o věku a nastavení cookies

Cookies nám umožňují lépe vyhodnocovat Vaši návštěvnost a následně přizpůsobit reklamu třetích stran přímo na míru.
Kliknutím na „Bylo mi 18 let a přijimám všechny cookies" vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním a zároveň potvrzujete, že Vám již bylo 18 let. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Přejeme příjemný nákup.
VYCHUTNAVEJ s.r.o.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení