Skladová zásoba na prodejnách je odlišná od e-shopu.

 

Pošírovaný losos s Mousseline omáčkou

Pošírovaný losos s Mousseline omáčkou

Třetím chodem v nabídce 1. třídy Titanicu byl rybí chod. Losos jemně pošírovaný v chutném zeleninovém vývaru, přelitý lahodnou Mousseline omáčkou. Mousseline je klasická holandská omáčka, do které je přidána šlehačka. Tenké plátky okurky a snítka kopru zafršují toto krásné jídlo. Lososa můžeme podávat jako teplé i studené jídlo, což nám umožní pošírovat lososa ráno v den oběda či večeře. Díky lahodné omáčce můžeme kombinovat s tichými nebo i šumivými víny příjemné krémovitosti.

Suroviny na 6 porcí lososa

  • 6 šálků zeleninového vývaru (viz recept níže)
  • 6 filetů z lososa
  • 30 velmi tenkých plátků okurky
  • 6 snítek čerstvého kopru

Suroviny na Mousseline omáčku

  • 2/3 šálku rozpuštěného nesoleného másla
  • 3 lžíce vody
  • 3 žloutky
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
  • 1/4 šálku lehce šlehané smetany

Suroviny na jednoduchý zeleninový vývar

  • 7 šálků vody
  • 1 nakrájená mrkev
  • 1 nakrájená malá cibule
  • 6 kuliček pepře
  • 1 bobkový list
  • 1/4 šálku petrželky
  • 1 lžička soli
  • 1 1/4 šálku suchého bílého vína

Postup přípravy vývaru

  1. Ve velkém hrnci smícháme všechny ingredience a na silném ohni přiveďte k varu.
  2. Snižíme teplotu a vaříme dalších 30 minut. Scedíme a necháme přikryté.

Postup přípravy lososa a Mousseline omáčky

  1. Ve velkém mělkém hrnci zahřejeme vývar těsně pod bod varu. Pomocí děrované lžíce nebo špachtle jemně vložíme lososa do vývaru. V případě potřeby přidáme vodu, aby byla ryba zcela pokryta. Rybu pošírujeme 3 – 5 minut, nebo dokud nebude zvenčí neprůhledná a uprostřed stále korálově zbarvená.
  2. Připravíme si Mousseline omáčku. Lžící sebereme pěnu z povrchu rozpuštěného másla a vyhodíme. Máslo necháme mírně vychladnout.
  3. V horní části dvojitého hrnce nebo žáruvzdorné mísy šleháme vodu se žloutky, solí a pepřem po dobu 30 vteřin nebo do stádia světle žluté pěnové hmoty. Nad sotva vroucí vodou šleháme směs po dobu 3 minut, dokud není pěkně táhlá.
  4. Pánev odstraníme ze sporáku, po 1 lžíci zašleháme teplé máslo, dokud nezačne omáčka houstnout. Za stálého šlehání vléváme zbývající máslo do omáčky pomalým stálým proudem. Vmícháme citronovou šťávu a kopr. Omáčku necháme mírně vychladnout, abychom mohli jemně vmíchat šlehačku. Můžeme dochutit kořením a umístíme nad hrnec s teplou vodou, aby omáčka nevychladla.
  5. Pošírovaného lososa naaranžujeme na nahřáté talíře. Omáčku nalijeme na lososa lžící tak, aby zůstal viditelný okraj masa. Ke každému filetu dáme několik plátků okurky a dozdobíme snítkem kopru.

Doporučené párování

Dobrou chuť!

Potvrzení o věku a nastavení cookies

Cookies nám umožňují lépe vyhodnocovat Vaši návštěvnost a následně přizpůsobit reklamu třetích stran přímo na míru.
Kliknutím na „Bylo mi 18 let a přijimám všechny cookies" vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním a zároveň potvrzujete, že Vám již bylo 18 let. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Přejeme příjemný nákup.
VYCHUTNAVEJ s.r.o.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení