Skladová zásoba na prodejnách je odlišná od e-shopu.

 

Sazerac

Sazerac

Nejuvěřitelnější příběh vzniku finální podoby koktejlu připisuje historie dvou hvězdným barmanům Williamu „Billy“ Wilkinsonovi a Vincentu Miretovi. Oba pracovali v The Sazerac Saloon v New Orleans v 80. letech 19. století. Bylo obecně známo, že míchají nejlepší whiskey koktejly v New Orleans, zejména pak Vincent Miret, který však zemřel v roce 1899. Je pravděpodobné, že to byli právě tito dva chlápci, kteří skleničku před nalitím koktejlu opláchli absintem.

Bulleit Rye

Základní suroviny

Příslušenství

Návod k přípravě

  1. Stěny sklenice vypláchneme absintem krouživým pohybem.
  2. Do větší, míchací sklenice dáme kostku cukru, pár kapek sody a zastříkneme Angosturou Bitter.
  3. Necháme vsáknout a rozdrtíme tloučkem. Případně kostku cukru nahradíme cukrovým sirupem.
  4. Do 3/4 této míchací sklenice nasypeme led a lžičkou vymícháme, abychom sklenici schladili.
  5. Přilijeme 6 cl žitné whiskey, mícháme a doplňujeme led podle potřeby. Celkem alespoň 30 vteřin.
  6. Ze sklenice Old Fashioned vylijeme přebytečný absint a přes sítko přelijeme obsah míchací sklenice.
  7. Na závěr zastříkneme oleji z plátku citronové kůry, kterým skleničku ozdobíme.

Dobrou chuť!

Potvrzení o věku a nastavení cookies

Cookies nám umožňují lépe vyhodnocovat Vaši návštěvnost a následně přizpůsobit reklamu třetích stran přímo na míru.
Kliknutím na „Bylo mi 18 let a přijimám všechny cookies" vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním a zároveň potvrzujete, že Vám již bylo 18 let. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Přejeme příjemný nákup.
VYCHUTNAVEJ s.r.o.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení