Skladová zásoba prodejen je odlišná od e-shopu.

Prodejna PRAHA bude z provozních důvodů uzavřena 1.4. - 18.4. 2025. Děkujeme

 

Sazerac

Sazerac

Nejuvěřitelnější příběh vzniku finální podoby koktejlu připisuje historie dvou hvězdným barmanům Williamu „Billy“ Wilkinsonovi a Vincentu Miretovi. Oba pracovali v The Sazerac Saloon v New Orleans v 80. letech 19. století. Bylo obecně známo, že míchají nejlepší whiskey koktejly v New Orleans, zejména pak Vincent Miret, který však zemřel v roce 1899. Je pravděpodobné, že to byli právě tito dva chlápci, kteří skleničku před nalitím koktejlu opláchli absintem.

Bulleit Rye

Základní suroviny

Příslušenství

Návod k přípravě

  1. Stěny sklenice vypláchneme absintem krouživým pohybem.
  2. Do větší, míchací sklenice dáme kostku cukru, pár kapek sody a zastříkneme Angosturou Bitter.
  3. Necháme vsáknout a rozdrtíme tloučkem. Případně kostku cukru nahradíme cukrovým sirupem.
  4. Do 3/4 této míchací sklenice nasypeme led a lžičkou vymícháme, abychom sklenici schladili.
  5. Přilijeme 6 cl žitné whiskey, mícháme a doplňujeme led podle potřeby. Celkem alespoň 30 vteřin.
  6. Ze sklenice Old Fashioned vylijeme přebytečný absint a přes sítko přelijeme obsah míchací sklenice.
  7. Na závěr zastříkneme oleji z plátku citronové kůry, kterým skleničku ozdobíme.

Dobrou chuť!

Potvrzení o věku a nastavení cookies

Cookies nám umožňují lépe vyhodnocovat Vaši návštěvnost a následně přizpůsobit reklamu třetích stran přímo na míru.
Kliknutím na „Bylo mi 18 let a přijimám všechny cookies" vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním a zároveň potvrzujete, že Vám již bylo 18 let. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Přejeme příjemný nákup.
VYCHUTNAVEJ s.r.o.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti

Přihlášení