Slané dezertní pečivo se sektem Madl Schretenperg-Sekt Cuveé Halbtrocken
V poslední době nám přišlo moc dotazů na to, co to pijeme za vína, co to máme na fotkách za dobroty, a kdy už budou recepty. Postupně vám, podle fotek, na které jste reagovali ve stories, přidám recepty a tipy na nápoje, které se k danému jídlu hodí. Je toho opravdu hodně, tak se máte na co těšit. Teď, v tom rouškovém a balíčkovém maratonu, prostě nebyl čas. Tak děkujeme za trpělivost, krásné zprávy a podporu.
Suroviny
- 1 sýr Cottage
- 1 vanička polotučného tvarohu
- 2 vaničky (použijeme tu od tvarohu) špaldové (lepkové) mouky nebo zelenou bezlepkovou mouku od Adveni
- 1 špetka soli
- 1 vejce
- 2 lžíce oleje
Postup přípravy
- Cottage a tvaroh dáme do mísy, osolíme a přidáme mouku. Rukou vypracujeme hladké kompaktní těsto.
- Připravíme si 2 kusy pečícího papíru, váleček na nudle a olej. Troubu předehřejeme na 180°C
- První pečící papír zlehka potřeme olejem, na něj dáme těsto, které po povrchu také potřeme olejem.
- Poté dáme na těsto druhý pečící papír a válečkem vyválíme na cca 4 mm tenký plát, ze kterého vykrajovátkem vytvoříme různé tvary.
- Ze zbytků těsta můžeme vytvořit tyčinky nebo těsto opět rozválet a vytvořit požadované tvary vykrajovátkem. Vykrojené těsto dáváme na plech vystlaný pečícím papírem. Můžeme použít ten vrchní z vyvalování těsta. Mezi těstem děláme cca půl centimetrové rozestupy ze všech stran.
- Poté rozšleháme celé vejce a všechny kousky potřeme a ozdobíme dle chuti. Vhodný je například mák, sůl, černuchy, chilli, bylinky – co kdo má rád.
- Pečeme v troubě do zlatova na 180 °C po cca 15 – 20 minut. Záleží na velikosti zvolených tvarů a vlastnostech trouby.
No a co si k tomu dát za vínko? My jsme zvolili Madl Schretenperg-Sekt Cuveé Halbtrocken od Vychutnávej.cz.
Dobrou chuť!
Za vytvoření receptu Slané dezertní pečivo se sektem Madl děkujeme Margaret z blogu Bezlepková margotka.