Popis
Aroma: Sladký jalovec, pomeranč, skořice, hřebíček, kardamom
Chuť: Velmi ostré rysy jalovce a pomerančové kůry, následovány kořeněnými podtóny
Destilace
Po výrobě klasického jalovcového ginu se věnuje tomuto ginu nadstandartní a časově náročná péče. Po celý týden je gin infuzován šesti dalšími kořeními, které jsou ručně drceny tak, aby předaly ginu svou nějvětší sílu. Díky tomuto získává chutě a vůně, které u jiných nenajdeme.
Příběh
Podle pověsti žil kdysi dávno šílený vědec Cornelius Apleforth. Ten se uzamkl na dlouhou dobu před světem s jediným cílem: vytvořit nejlepší gin na světě. Tímto netradičním způsobem začíná celý příběh a také pokračuje. V destilérii stále neobjevíte žádné spektrometry a počítače. Gin zde připravují stále tradičním způsobem, v malých dávkách a pod dohledem hlavního destiléra, který neustále ochutnává a porovnává vzorky. Proto je také každá šarže unikátní a chuťově odlišná.
Doporučení
Gin s výraznými tóny koření doporučujeme vychutnávat na ledu dolitým správně zvoleným tonikem či limonádou v poměru 1:3. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na koktejly.