Popis
Aroma/Chuť: Vinné sudy ginu dodávají krásnou růžovo-zlatou barvu a doplňují komplexní mořský charakter ginu o lehkou ovocnou sladkost
Destilace & Zrání
Gin je lahvován při námořnické síle 57 %, ale i přes vysokou sílu je výjimečně jemný. Pro edici Santa Ana byl gin An Dúlamán uložen na 12 týdnů do sudů po víně Rioja.
Příběh
Pojmenován je po jedné z mnoha nešťastných lodí španělské armády, které ztroskotaly u pobřeží irského Donegalu. Kapitán lodě Duguesa Santa Ana pocházel ze španělského regionu Rioja a jeho 900členná posádka po ztroskotání šla 30 km pěšky po pobřeží, než se setkala s jinou lodí španělské armády. Tento pochod se v Donegalu koná každý rok.
An Dúlamán vzniká v irské oblasti Donegal, drsném odlehlém a nezávislém místě, které je silně ovlivněné divokým Atlantikem. Toto místo má dlouhou tradici destilace, zejména toho času ilegálního destilátu poitín, tedy neregulované whiskey. Oblast Donegal byla pověstná vysokou kvalitou svých destilátů. Pro zakladatele Jamese Dohertyho je Donegal blízký, neboť odsud pochází jeho rodina, a bylo dlouho jeho přáním se do oblasti vrátit, postavit zde palírnu a vrátit tak oblasti tuto téměř ztracenou tradici.
Doporučení
Sladce ovocné giny doporučujeme vychutnávat na ledu dolitým správně zvoleným tonikem či limonádou v poměru 1:3. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na koktejly.