Skladová zásoba na prodejnách je odlišná od e-shopu.

 

Janneau XO

DOPORUČUJEME

Až 30letý armaňak extrémně komplexních chutí

Výrobce / značka: Armagnac Janneau

Skladové číslo: JANXO

Typ zboží: Koňak / Brandy
Podkategorie: Armaňak XO & Hors d’Age
Orientační stáří: Starší 20 let
Dárkově zabaleno: V krabičce
Obsah alkoholu: 40 %
Chuťový profil: Komplexní
Objem: 0,7 l
Původ: Francie

Hmotnost: 1.6 kg

Dostupnost: Skladem

1359 Kč s DPH

Hodnocení produktu: 4.25/5 (4x)

Vaše hodnocení:

Popis

Barva: Čirý oranžově měděný jantar s leštěnými měděnými odlesky

Aroma: Vanilkou napuštěné dušené švestky, dále třešně, kirsch, ostružiny, vanilka se sušeným chilli, skořicí a hřebíčkem, též prokazující známky jablečného ovoce, fialek, muškátových a lískových oříšků, amaretových sušenek s čerstvě uřízlým dubem

Chuť: Poměrně intenzivní s velmi dobře vyváženým patrem, pěkně na středu položeném dřevě sladkých chutí přijemně plnící ústa, přerůstající do sušených dubových tříslovin, tabáku, kdoule, pomerančové marmelády, mandlí, slabé kávy a kirsche


Destilace

Janneau XO je směsí eaux-de-vie pocházejících hlavně z oblasti Bas Armagnac a Ténarèze s použitím převážně odrůd révy Baco a Ugni Blanc. Oblast Bas-Armagnac má písčitou půdu, čímž jsou lihoviny destilované z vína rostoucí v této oblasti lehčí a jemnější.

Destilace se provádí v zimě a podle zákona musí být dokončena do 31. března po sklizni. Existují dvě velmi odlišné metody destilace schválené destilací Armagnacu. Nejobvyklejší je kontinuální destilace, též nazývaná Armagnaçais, extrahující energické, aromatické brandy, bohaté na éterické oleje. Druhou metodou je složitější dvojitá destilace v měděných kotlících extrahující pouze srdce destilace, čímž eliminuje „hlavu" a „ocas".


Zrání

Čerstvě destilovaný, průhledný a krystalický líh je okamžitě naplněn do 450litrových dubových sudů vyrobených z okolních lesů Limousin a Monlezun. Každý sud má odlišné vlastnosti a v závislosti na typu použitého dubu poskytuje tekutině různé odstíny tříslovin a dřevité aroma. Trvá několik let, než destilát získá svou typickou jantarovou barvu a jemnou chuť taninu.

Staření probíhá ve starobylých sklepech postavených v roce 1851, kde v naprostém tichu odpočívá přibližně 10 % veškerého Armagnacu v regionu.


Příběh

Destilérku založil v roce 1851 Pierre Etienne Janneau ve městě Condom v oblasti Armagnac. Od té doby si předaly tajemství výroby Grand Armagnac již čtyři generace rodiny Janneau, vždy z otce na syna.
Maison Janneau je jedním z hlavních producentů, kteří provádějí destilaci, zrání a stáčení své produkce plně v oblasti původu, AOC Armagnac a je též domovem jednoho z nejdůležitějších výrobních a skladovacích prostor v regionu Armagnac vyrábějící výhradně vysoce kvalitní Armagnac.


Doporučení

Dobrý armaňak si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na koňaky.

Je libo brandy, koňak
či armaňak?

Léčba těla i duše
páleným vínem

PŘEČÍST ČLÁNEK
Koktejly na koňaku

Elegance vyšší třídy

NAMÍCHAT KOKTEJL

Nový dotaz k produktu

Kontrolný kód

i

* (Povinné)

Potvrzení o věku a nastavení cookies

Cookies nám umožňují lépe vyhodnocovat Vaši návštěvnost a následně přizpůsobit reklamu třetích stran přímo na míru.
Kliknutím na „Bylo mi 18 let a přijimám všechny cookies" vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním a zároveň potvrzujete, že Vám již bylo 18 let. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Přejeme příjemný nákup.
VYCHUTNAVEJ s.r.o.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení