Popis
Barva: Zlatě jantarová
Aroma: Bohatý a lahodný buket akcentovaný kouřovými tóny a vůněmi tropického ovoce, ananasu, citrusové kůry a doteku hřebíčku
Chuť: Otevírá se příjemně strukturovanou paletou zralých banánů, ananasu a koření navrstvených v kouřovém závěru
Destilace
Využívá dvojí destilace destilačních kolon a kotlíkového přístroje palírny na Barbadosu, kotlíkové destilace na Jamajce a kolonové v Trinidadu. Šťáva před vypálením fermentovala na Barbadosu a Trinidadu 72 hodin, na Jamajce dokonce 2 týdny. Jedná se ve skutečnosti o blend rumů Plantation Original Dark a Plantation 3 Stars. Kůra ananasu je vyluhována v rumu Plantation 3 Stars, který je následně destilován na kotlíkovém přístroji ve společnosti Ferrand. Mezitím se ovoce louhuje v rumu Plantation Original Dark.
Zrání
Destilát i ovocný nálev se nakonec smíchají dohromady. Cuvée pak opětovně zraje v dubových sudech po dobu 3 měsíců. Výsledkem je rum s aroma tropického ovoce a ananasu.
Příběh
Stiggins' Fancy Pineapple je poctou postavě Reverenda Stigginse z románu Charlese Dickense Kronika Pickwickova klubu, jehož oblíbeným nápojem byl „ananasový rum". Na vývoji tohoto mimořádného rumu se podílel barový historik David Wondrich.
V roce 1989 vzniklo partnerství Alexandera Gabriela s vinařstvím Ferrand. „Vinařství Ferrand je jedním z vůbec nejstarších výrobců koňaku. Než jsme ale začali spolupracovat, vinařství pro okolní svět spalo. Pan Ferrand vytvářel jeden z nejlepších koňaků v regionu, který ale vůbec nešel do prodeje," říká Alexander Gabriel. O dvacet let později bylo všechno jinak. Naštěstí, dalo by říct.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.