Popis
Barva: Tmavě mahagonová
Aroma: Intenzivní a velmi silné tóny kávy, pomeranče, švestkového džemu a lanýžů
Chuť: Karamelová smetana, čokoláda, vanilka, skořice, rozinky, muškátový oříšek, dub a melasa s kouřovými akcenty přecházející do přetrvávajícího závěru hořké čokolády a hřebíčku s karamelem
Destilace
Využívá dvojí destilace destilačních kolon a kotlíkového přístroje palírny na Barbadosu a kotlíkové destilace na Jamajce i Guyaně. Šťáva před vypálením fermentovala na Barbadosu 72 hodin, v Guyaně 1 týden a na Jamajce dokonce 2 týdny. Rum není doslazován ani dobarvován.
Příběh
V roce 1989 vzniklo partnerství Alexandera Gabriela s vinařstvím Ferrand. „Vinařství Ferrand je jedním z vůbec nejstarších výrobců koňaku. Než jsme ale začali spolupracovat, vinařství pro okolní svět spalo. Pan Ferrand vytvářel jeden z nejlepších koňaků v regionu, který ale vůbec nešel do prodeje," říká Alexander Gabriel. O dvacet let později bylo všechno jinak. Naštěstí, dalo by říct.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.