Popis
Barva: Mahagonová
Aroma: Náznaky černého pepře, hřebíčku, skořice, pečené třešně, sušených švestek a melasy, s následným nástupem lesních vůní listí, černého čaje a suchého kamene
Chuť: Ovocný nástup bílých rozinek, sušeného ananasu pokračující do sušší střední palety pikantního koření a minerality, závěrem je rum pikantní
Destilace
Barbadoský mix kolonové s kotlíkovou destilací z melasy a pot-still destilace z Jamajky. Na Barbadosu probíhala fermantace 72 hodin, na Jamajce šťávu fermentovali dokonce 2 týdny.
Zrání
Rum Original Dark zrál na Barbadosu 1 – 3 roky v sudech po bourbonu, složka z Jamajky zrála v sudech 10 – 15 let. Obě složky byly nakonec smíchané v dřevěné kádi, kde směs zrála 3 až 6 měsíců.
Příběh
V roce 1989 vzniklo partnerství Alexandera Gabriela s vinařstvím Ferrand. „Vinařství Ferrand je jedním z vůbec nejstarších výrobců koňaku. Než jsme ale začali spolupracovat, vinařství pro okolní svět spalo. Pan Ferrand vytvářel jeden z nejlepších koňaků v regionu, který ale vůbec nešel do prodeje," říká Alexander Gabriel. O dvacet let později bylo všechno jinak. Naštěstí, dalo by říct.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.