Popis
Barva: Šafránová
Aroma: Sladká a ovocná se zralými banány, kokosem a vanilkou, dále koření, jako je skořice a muškátový oříšek
Chuť: Měkká a hladká na jazyku, nejprve karamel a vanilka, pak přechází do lehce minerálního nádechu s toastovým a kořeněným závěrem
Destilace
Destiluje se z melasy v kontinuální destilační koloně.
Zrání
Výsledný produkt je směsí rumů pečlivě vybraných v obrovských skladech destilerie Angostura, z nichž každý zraje 8 let ve vypálených dubových sudech po bourbonu.
Příběh
Po požáru, který v roce 1932 zničil Government Rum Bond, koupil master blender J.B. Fernandes z palírny Fernandes Distillers přeživší opálené sudy, aby následně zjistil, že byly naplněny v roce 1919. Tento ceněný rum byl obratně smíchán a pojmenován „Rum roku 1919".
Společnost Angostura byla založila roku 1824, kdy Dr. Johann Siegert zdokonalil recept na své bylinkové kapky a začíná je komerčně vyrábět. Siegert byl pruský vojenský lékař zapojený do osvobozenecké armády Simóna Bolívara. Roku 1875 se firma stěhuje z Venezuely do Trinidadu, kde roku 1940 vytváří svůj první rum.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.