Popis
Barva: Jasně zlatá
Aroma: Kombinace dubu a kouře, zlatého karamelu, fondánu, vanilkového krému, náznaků zázvoru, muškátového oříšku a hřebíčku, dále citrusové ovoce
Chuť: Na patře je patrná jemná a měkká textura, sladkost dub, dále kokos, vanilkový krém, citronový med s uzenými ústřicemi
Destilace
Tento 10letý Port Charlotte byl koncipován, destilován a lahvován pouze na Islay.
Zrání
Mistr blender Jim McEwan speciálně vybral dubové sudy, ve kterých tato whisky ze skotského ječmene ve vesnici Port Charlotte zraje. Jedná se o kombinaci sudů z 65 % prvního plnění americké whiskey, 10 % druhého plnění americké whiskey a 25 % francouzského červeného vína.
Příběh
Barnett Harvey založil palírnu v roce 1881. Nyní je známá pro své asi nejvíce ovocné whisky na Islay, Octomore whisky - nejvíce nakouřenou whisky na světě a Botanist ginem. Port Charlotte je speciální edice, které se váže na odkaz destilérku, které byla uzavřena roku 1929 a sousedila s Bruichladdich Distillery.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na whisky.