Popis
Barva: Bledá sláma
Aroma: Zemitý rašelinový kouř, suché a trochu léčivé, kapky citrónu, tymiánu, vanilky a fondánu z dubu
Chuť: Sůl na rtech, med a citron na patře, rašelina, hlubší chutě z lihoviny, hrušky a angreštu jsou výraznější a bohatší
Destilace
Toto vydání charakterizuje mořská svěžest, Islay vzduch a hluboko zakořeněnou úroveň ovocnosti z destilace v roce 2013.
Zrání
Octomore 10.3 zraje po dobu šesti let a zásadně v americkém dubu. Jedná se vždy o první plnění sudů po americké whiskey Jim Beam, Heaven Hill, Buffalo Trace a Jack Daniels. Tyto vysoce kvalitní sudy přiměly tento Octomore k životu ve Warehouse 16, hned vedle série 10.1. Složky 10.1 a 10.3 jsou si tak podobné, že odlišný chuťový rozdíl musí být způsoben příslušným místem pěstování ječmene. 10.3 je nakouřená na příjemných 114 PPM.
Příběh
Začalo to jako čistě teoretická noční úvaha pánů z palírny Bruichladdich. Jak by asi chutnal ten úplně nejkouřovitější ječmen, jaký je v lidských silách možné vydestilovat a vypít? Zrodila se Octomore, legendární skotská single-malt bez konkurence. Je poctou staré domácí palírně, obsahem fenolu vysoko nad Port Charlotte. Odkazuje na počátky 19. století, kdy byla legální destilace whisky ještě extravagantní záležitostí.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na whisky.