Popis
Barva: Průzračná
Aroma: Voní po cukrové třině
Chuť: Cukrová třina
Destilace
Chalong Bay používá jen jednu specifickou odrůdu a pečlivě si vybírá pouze místní farmáře, kteří ji pěstují. Destilace probíhá v unikátním tradičním francouzském měděném kolonovém přístroji používaném pro destilaci armaňaku, který byl v Chalong Bay lehce upraven.
Zrání
Chalong Bay Rum zraje tradičním tropickým způsobem. Po destilaci se ukládá do nerezových tanků na dobu 8 až 12 měsíců a poté se lahvuje.
Příběh
Chalong Bay pochází z Phuketu v Thajsku. Palírna byla založena dvěma Francouzi, kteří se rozhodli vyrábět řemeslný rum z místní cukrové třtiny francouzským způsobem. V Thajsku se pěstuje vice než 300 odrůd cukrové třtiny, některé jsou pěstovány ve velkém, jiné jsou vzácné. Je to delikátně ovocný a hladký rum.
Doporučení
Tento rum je vhodný jak na zážitkové popíjení, tak do vyladěných míchaných koktejlů. Nejsnáz si jej vychutnáte ve vysoké sklenici s ledem přelitým v poměru 1:3 doporučeným tonikem či limonádou. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.