Popis
Aroma: Lehké květinové aroma podtržené pikantností kořenitého dřeva a sladkými tóny
Chuť: Dokonalá vyváženost kořenitých, ořechových a vanilkových tónů se stopami sladkého sherry a výjimečnou jemností
Destilace
Hladkost whiskey Jameson pochází z jedinečného trojitého destilačního procesu. Je to metoda, kterou založil již zakladatel palírny John Jameson a jeho dědictví dodnes následuje vrchní palírník Brian Nation.
Zrání
Tahle perfektně vyvážená směs kotlíkových lahůdek ze sladového i nesladového ječmene a obilné whiskey zraje minimálně 4 roky v sudech po bourbonu a fortifikovaném víně.
Příběh
V roce 1780 John Jameson zavedl způsob výroby irské whisky, kterého se od té doby v palírně hrdě drží. Jak si dokážete představit, výroba míchané irské whisky, která je oblíbená již více než dvě století, vyžaduje hodně. V Jamesonu jsou hrdí na to, že provozují jednu jedinou palírnu, což znamená, že mají plnou kontrolu nad výrobním procesem, od zpracování obilí až po lahvování. Když přijde čas na míchání, Head Blender Billy Leighton používá pouze whiskey, které vznikly v areálu palírny. Díky tomu jsou schopni vyrábět širokou škálu různých whiskey, aniž by museli klepat na dveře jakékoli jiného lihovaru.
Doporučení
Klasický Jameson si vychutnáte jak čistý, tak i na ledu. Případně si jej jednoduše ve sklenici s ledem přelijte v poměru 1:3 doporučeným nealkem. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na whisky.