Popis
Barva: Medově zlatá
Aroma: Tóny řezaných květin, čerstvého ovoce a koření s lehkým aromatem dubového dřeva
Chuť: Intenzivní se záplavou zimního koření, karamelu a vanilky s ovocnými tóny
Zrání & Destilace
Nikka From The Barrel je míchaná whisky, ve které se dokonale spojují sladové a obilné whisky Nikka. Zkušení mistři smíchali výjimečné lahůdky s vyšším obsahem alkoholu a nechali je 3 - 6 měsíců odpočívat v sudech pro absolutní harmonii chutí.
Příběh
Nikka je příběh japonské whisky. V roce 1918 se mladý Masataka Taketsuru vydal do Skotska. I když jeho rodina odedávna vyráběla tradiční japonské saké, jeho srdce si získala whisky. Zapsal se na Univerzitu v Glasgow a stal se vůbec prvním Japoncem, který ve Skotsku studoval výrobu whisky. Jako učeň prošel několika skotskými regiony, včetně vyhlášeného Speyside. Po návratu do Japonska si brzy uvědomil, že pokud chce vyrábět skutečně znamenitou a autentickou whisky ve skotském stylu, potřebuje se osamostatnit. A tak v roce 1934 založil Nikka Whisky a vybudoval první palírnu v Yoichi. Lokalita v mnoha ohledech připomínala město, kde Masataka studoval. A tak se zrodila špičková japonská whisky, která si v ničem nezadá se svým skotským protějškem.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na whisky.